02.08.2012

Pieczone filety z kurczaka z majonezem


Bardzo prosty przepis na uwielbiane przez wszystkich filety z kurczaka. Danie smakuje przepysznie, a przede wszystkim nie ma przy tym dużo pracy ;) Osobiście serwowałam te fileciki na chrzcinach mojej córeczki,a wszyscy się nimi zachwycali.
  • 1 średnia biała kapusta
  • 5 pojedynczych filetów z kurczaka
  • 600 ml majonezu
  • 2 torebki przyprawy kebab-gyros
  • 1 łyżka vegety
Filety z kurczaka przygotowujemy wieczorem, dzień przed planowanym pieczeniem. Mięso myjemy i kroimy na dwie części. Wrzucamy do naczynia, dodajemy majonez i dwie torebki przyprawy kebab-gyros, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Na następny dzień szatkujemy drobno kapustę, układamy na blaszce z piekarnika i posypujemy vegetą. Na kapuście układamy filety z kurczaka i zalewamy majonezem. Wszystko pieczemy w piekarniku około 60 minut w temperaturze 190stopni.
 



Smacznego !

2 komentarze:

  1. Świetny i prosty pomysł, na pewno wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Znakomity przepis, z chęcią wypróbuje, wygladają przepysznie !

    OdpowiedzUsuń