16.07.2012

Tosty z pesto i mozzarellą



Tosty ponoć działają na niektórych mężczyzn jak dobry afrodyzjak więc polecam zaserwować je chłopakowi/mężowi na kolację ;)
  • 4 kromki chleba pszennego
  • 3 jajka
  • ser mozzarella
  • pomidor
  • zielone pesto
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
Jajka rozbijamy i ubijamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy do nich sól, pieprz. Pojedyncze kromki chleba panierujemy w jajku. Przygotowujemy patelnię na którą wylewamy oliwę z oliwek, a gdy oliwa się rozgrzeje układamy chleb.  Gdy chleb się delikatnie zarumieni wtedy obracamy go na druga stronę. Smarujemy go cienką warstwą pesto i układamy na nim plasterek mozzarelli oraz pomidora. Podajemy ciepłe !



Smacznego !

2 komentarze:

  1. mm, pyszne, włoskie kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniaaaam !!! Nie pomyślałam o takim sposobie wykorzystania pesto !!! Może w piątek zrobię na przystawkę ;P

    OdpowiedzUsuń