15.07.2012

Pieczarki portobello z trzema serami


Pieczarki portobello to amerykańska odmiana pieczarek, są one dużo większe dzięki czemu łatwo je faszerować. Dzisiaj przedstawiam pieczarki portobello z trzema serami.
  • 50 dag pieczarek portobello
  • 1 kulka sera mozzarella
  • 5 dag sera brie
  • 10 dag sera zółtego w kawałku
  • 20 dag boczku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • natka pietruszki
Pieczarki myjemy, smarujemy z wierzchu oliwą z oliwek i posypujemy pieprzem i czosnkiem. Boczek kroimy w plasterki i układamy na nim pieczarki. Na blaszkach pieczarek układamy pokrojony w kostkę ser brie i mozzarellę. Posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w temperaturze 180st przez pół godziny. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.



Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz