Pieczarki portobello to amerykańska odmiana pieczarek, są one dużo większe dzięki czemu łatwo je faszerować. Dzisiaj przedstawiam pieczarki portobello z trzema serami.
- 50 dag pieczarek portobello
- 1 kulka sera mozzarella
- 5 dag sera brie
- 10 dag sera zółtego w kawałku
- 20 dag boczku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- natka pietruszki
Pieczarki myjemy, smarujemy z wierzchu oliwą z oliwek i posypujemy
pieprzem i czosnkiem. Boczek kroimy w plasterki i układamy na nim
pieczarki. Na blaszkach pieczarek układamy pokrojony w kostkę ser brie i
mozzarellę. Posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w temperaturze
180st przez pół godziny. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką
pietruszki.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz