10.02.2018

Surówka z blanszowaną kapustą białą


Bardzo prosta, smaczna i tania surówka do obiadu. Idealna do mięs smażonych, domowych cheesburgerów, ale również sprawdzi się jako dodatek do mięs gotowanych. 

Co potrzebujemy:
  • pół główki białej kapusty
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 cebula
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurty typu greckiego
  • sól
  • pieprz
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do garnka z gotująca się, osoloną wodą. Po kilku minutach wyciągamy i odsączamy z wody. Przestudzoną kapustę mieszamy z posiekanym koperkiem, odcedzoną kukurydzą i pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy majonez, jogurt i doprawiamy solą i pieprzem. 

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz