16.10.2017

Sałatka z rukolą, serem pleśniowym i kabanosami




Prosto, smacznie i niesamowicie szybko. Sałatkę tą serwuję jako dodatek do obiadu lub jako kolację(wtedy serwuję ją z grzankami czosnkowymi.)

Co potrzebujemy:
  • opakowanie rukoli
  • 1 kukurydza konserwowa w puszce
  • 100 gram kabanosa 
  • 2 gruszki
  • 100 gram sera pleśniowego
Rukolę przesypujemy do miski. Kukurydzę odsączamy, gruszkę, kabanosa i ser pleśniowy kroimy w kostkę i wszystko wykładamy na sałatę. 

Sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka przyprawy śródziemnomorskiej
Oliwę mieszamy z przyprawami. Podajemy do sałatki w osobnej miseczce lub polewamy bezpośrednio przed podaniem.

Smacznego!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz