18.02.2014

Sałatka wiosenna



Prosta sałatka z dużą ilością warzyw. Lekka i świeża. Polecam:)

Składniki:
  • 3- 4 pomidory
  • 1 świeży ogórek
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 200 g drobnego makaronu (u mnie w kształcie ryżu)
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Podobnie kroimy rzodkiewkę i cebulę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski, dodajemy majonez, śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)



1 komentarz: