23.05.2013

Ciasto kukurydziano-jogurtowe z rabarbarem


Rewelacyjna propozycja dla osób zabieganych. Czas przygotowania to 5 minut, tylko piekarnik troszkę więcej czasu potrzebuje na dokończenie dzieła ;)
  • 3 jajka
  • 1 mały jogurt truskawkowy (około 180 gram)
  • 4 pełne łyżki mąki kukurydzianej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 duże rabarbary
Jajka i cukier ubijamy mikserem, powoli dodajemy pozostałe składniki(oprócz rabarbaru). Gotowe ciasto przelewamy do keksówki. Na wierch układamy umyty, obrany i pokrojony w kawałki rabarbar. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut do tzw. "suchego patyczka"

Smacznego !

3 komentarze:

  1. o proszę jakie połączenie;)
    dziś u mnie jogurtowe ale inne nieco.
    to kukurydziane mnie intryguje
    ps: dziękuję Ci za pyszną rabarbarową propozycję!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudnie, takie wilgotne... Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne,leciutkie...już wypróbowałam,pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń