06.01.2013

Brownie pod kremowym serkiem



Przepis na smaczne brownie pod kremowym serkiem, robione w tortownicy o średnicy 25 cm.

Brownie:
  • 200 gram gorzkiej czekolady
  • 150 gram masła
  • 250 gram brązowego cukru
  • 100 gram mąki
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 3 jajka
  • 100 ml mocnej kawy
  • szczypta soli
 Czekoladę i  masło  rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pozostałe składniki i wszystko razem wymieszać.

Masa serowa:
  • 150 gram kremowego serka
  • 60 gram cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 1 jajko
Masę serową również dokładnie wymieszać. Ciemne ciasto wylewamy do foremki, a na nie masę serową. Patyczkiem robimy fakturkę marmuru. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30 minut. Podawać po lekkim przestudzeniu. Efekt lepkości mile widziany ;)

  
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Obłędnie czekoladowe, z dodatkiem sera wspaniała kombinacja ! Przepysznie wygląda ! Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O mamusiu, ta wypływająca ze środka czekolada... Aż mam chęć monitor oblizać ;)

    OdpowiedzUsuń