Przepis na smaczne brownie pod kremowym serkiem, robione w tortownicy o średnicy 25 cm.
Brownie:
- 200 gram gorzkiej czekolady
- 150 gram masła
- 250 gram brązowego cukru
- 100 gram mąki
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 3 jajka
- 100 ml mocnej kawy
- szczypta soli
Czekoladę i masło rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pozostałe
składniki i wszystko razem wymieszać.
Masa serowa:
Masa serowa:
- 150 gram kremowego serka
- 60 gram cukru pudru
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 jajko
Masę serową również dokładnie wymieszać. Ciemne ciasto wylewamy do foremki, a na nie masę serową. Patyczkiem robimy
fakturkę marmuru. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30 minut. Podawać po
lekkim przestudzeniu. Efekt lepkości mile widziany ;)
Smacznego!
Obłędnie czekoladowe, z dodatkiem sera wspaniała kombinacja ! Przepysznie wygląda ! Serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńO mamusiu, ta wypływająca ze środka czekolada... Aż mam chęć monitor oblizać ;)
OdpowiedzUsuń