30.10.2012

Waniliowe dynie na Halloween


Składniki na ok 9 sztuk:
  • 1/2 szklanki cukru
  • 125 gram masła
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki mleka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki barwnika pomarańczowego w żelu
Masło ucieramy na jasną, puszystą masę. Dodajemy cukier i ucieramy dokładnie. Następnie dodajemy  stopniowo jajka, ekstrakt z wanilii i kiedy składniki dokładnie się połączą dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i barwnik. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciastem napełniamy foremki na babeczki i pieczemy 15- 20 min w 175 stopniach. 

Smacznego:)




2 komentarze: