15.02.2018

Kotlet schabowy nadziewany serem żółtym i sosem koperkowym


Lubię kotlety każdą ich formę. Zarówno te nadziewane jak i zwykłe. Tym razem zrobiłam nadzienie takie jak większość daje do kotletów drobiowych. Według mnie koperek idealnie pasuje również do wieprzowiny. Warto wypróbować :)

Co potrzebujemy:
  • 2 rozbite kotlety schabowe
  • 2 łyżeczki majonezu
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 plasterki sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
Majonez mieszamy z koperkiem. Rozbite kotlety solimy. Na środku każdego kotleta kładziemy łyżeczkę majonezu z koperkiem i plasterek sera. Składamy na pół mocno ściskając boki mięsa. Panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku z pieprzem, a później w bułce tartej. Podczas panierowania dbamy, żeby farsz dobrze zamknął się wewnątrz mięsa. Smażymy na średnim ogniu, ulubionym tłuszczu, aż mięso będzie złociste.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz