11.01.2018

Sos do krakersów z porem i żółtym serem

W mojej kuchni sosy do krakersów i kanapek mają bardzo duże znaczenie. Uważam, że są doskonałą przekąską na wieczory z Mężem lub spotkania ze znajomymi. Nie są pracochłonne, ani bardzo drogie, za to znikają ze stołu bardzo szybko. Tym razem postawiłam na dip z dodatkiem pora, którego z Mężem uwielbiamy. Gorąco polecam wypróbować !!

Co potrzebujemy:
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 150 gram startego, twardego żółtego sera
  • ok. 15 cm jasnej części pora
  • pęczek cebuli dymki
  • sól
  • pieprz
Por kroimy w cienkie półplasterki, cebulę siekamy. Mieszamy z serem, jogurtem greckim, majonezem i doprawiamy do smaku. Jak każdy dip najlepiej smakuje schłodzony.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz