Najnowszy przepis jakim chce się z Wami podzielić to przepis na bardzo, bardzo prosty sos do krakersów. Łatwy w przygotowaniu, tani i smaczny. Doskonale nadający się na przekąskę podczas imprezy ze znajomymi lub wieczór we dwoje. Zawszę na spotkanie z rodziną, znajomymi przygotowuję smaczne sosy idealne do krakersów i podpiekanych bagietek. Ten z przepisu poniżej często serwuję z sałatką brokułową, na którą przepis znajdziecie tutaj.
Składniki:
- 1 puszka kukurydzy konserwowej (340 gram)
- 2 małe cebule czerwone
- 100 gram startego sera żółtego
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu typy greckiego
- sól
- pieprz
Kukurydzę odsączamy na sitku i przesypujemy do miski. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy starty na drobnych oczkach ser żółty, majonez i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli preferujecie sosy o rzadszej konsystencji możecie dodać więcej majonezu i jogurtu. Gotowy sos wkładamy do lodówki i serwujemy mocno schłodzony. Najlepiej smakuje w połączeniu z krakersami lub podpieczonymi w piekarniku krążkami z bagietki, posmarowanymi masłem czosnkowym (przepis tutaj) i posypanymi posiekanym koperkiem. Polecam baaardzo !!
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz