23.01.2018

Dramstiki z piekarnika w marynacie słodko-ostrej

Mięso drobiowe z  dobrą marynatą to fajny i smaczny obiad. Odkąd moja Córka przekonała się do mięsa z piekarnika często serwuję dramstiki w tej właśnie marynacie. Polecam !
  • 8 dramstików
  • pół łyżeczki vegety
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • pół łyżeczki (lub mniej) pieprzu cayenne 
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • pół łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
Wszystkie składniki marynaty mieszamy, dodajemy wymyte mięso i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe mięso wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 40 minut lub mniej. Wszystko zależy od wielkości dramstików, a mięso ma po prostu odchodzić od kości. 

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz