24.01.2018

Kurczak garam masala z fasolką


Filet z kurczaka tym razem z przyprawą garam masala. Lekko ostre, lekko słodkie, ale naprawdę smaczne i bardzo mało pracochłonne.

Co potrzebujemy:
  • 300 gram makaronu penne
  • 300 gram mrożonej fasolki zielonej
  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1  cebula
  • woda mineralna gazowana
  • przyprawa garam masala 3/4 łyżeczki
  • odrobina pieprzu cayenne
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • opcjonalnie mąka
Makaron i fasolkę gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostki. Ja nie używam do tego przepisu tłuszczu więc na patelni układam fileta, posiekaną w kostkę cebulę, posypuję przyprawami i zalewam wodą mineralną, żeby wszystko ładnie się ugotowało. Kiedy mięso jest gotowe redukuję sos do potrzebnej mi ilości i zagęszczam odrobiną mąki rozrobioną z wodą. Doprawiam w razie potrzeby do smaku. Serwujemy na gorąco. 

Smacznego !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz