Filet z kurczaka tym razem z przyprawą garam masala. Lekko ostre, lekko słodkie, ale naprawdę smaczne i bardzo mało pracochłonne.
Co potrzebujemy:
- 300 gram makaronu penne
- 300 gram mrożonej fasolki zielonej
- 1 duży filet z kurczaka
- 1 cebula
- woda mineralna gazowana
- przyprawa garam masala 3/4 łyżeczki
- odrobina pieprzu cayenne
- sól
- pieprz
- vegeta
- opcjonalnie mąka
Makaron i fasolkę gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostki. Ja nie używam do tego przepisu tłuszczu więc na patelni układam fileta, posiekaną w kostkę cebulę, posypuję przyprawami i zalewam wodą mineralną, żeby wszystko ładnie się ugotowało. Kiedy mięso jest gotowe redukuję sos do potrzebnej mi ilości i zagęszczam odrobiną mąki rozrobioną z wodą. Doprawiam w razie potrzeby do smaku. Serwujemy na gorąco.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz