11.12.2017

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką



Bardzo szybkie i bardzo proste danie. U mnie często ląduje na stole jako kolacja, ale w połączeniu z jakąś zupą-kremem będzie też idealnym obiadem. 

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka plastrów szynki
  • kilka plastrów sera żółtego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie układamy ser żółty i szynkę, zostawiając tylko pasek ciasta z boku.. Zawijamy niezbyt ciasno od strony z szynką i serem w stronę ciasta bez nadzienia. Robimy tak po to, żeby ślimaczki nam się nie rozpadły podczas pieczenia. Gotową roladę kroimy bardzo ostrym nożem w ok 2 centymetrowe paski. Układamy płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 220 stopniach około 15-20 minut. 

Smacznego !!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz