Bardzo szybkie i bardzo proste danie. U mnie często ląduje na stole jako kolacja, ale w połączeniu z jakąś zupą-kremem będzie też idealnym obiadem.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- kilka plastrów szynki
- kilka plastrów sera żółtego
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie układamy ser żółty i szynkę, zostawiając tylko pasek ciasta z boku.. Zawijamy niezbyt ciasno od strony z szynką i serem w stronę ciasta bez nadzienia. Robimy tak po to, żeby ślimaczki nam się nie rozpadły podczas pieczenia. Gotową roladę kroimy bardzo ostrym nożem w ok 2 centymetrowe paski. Układamy płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 220 stopniach około 15-20 minut.
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz