9.11.2017

Pasta brokułowa do kanapek i krakersów

Bardzo dobra i prosta w przygotowaniu pasta do kanapek. Jestem ogromną fanką wszelkiego rodzaju dodatków do śniadań i kolacji, a pasty są wspaniałym urozmaiceniem.  Na Naszym blogu jest już kilka takich propozycji chociażby pasta z oliwkami, pasta z makreli, czy pasta jajeczna z pieczarkami. Proponuję wypróbować również tą z brokułem bo zdecydowanie wybija się oryginalnością smaku.

Co potrzebujemy:
  • 250 gram brokułu
  • 250 gram sera białego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Brokuł gotujemy, aż będzie miękki, odcedzamy i studzimy. Do miski wkładamy pokruszony biały ser, drobno pokrojony czosnek, łyżkę majonezu i wszystko razem blendujemy. Gdy brokuł jest chłodny dodajemy go do masy serowej, ponownie blendujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Genialnie smakuje zarówno jako pasta do kanapek jak i dip do krakersów. Najlepiej serwować pastę schłodzoną w lodówce.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz