8.11.2017

Kotleciki zawijane z fileta drobiowego


Tym razem szybkie urozmaicenie niedzielnego kotleta. Lubię klasyczną polską kuchnię: ziemniaki, kapusta i kotlet, zarówno schabowy jak i drobiowy. Czasem jednak lubię poeksperymentować i zawinąć coś w mięsko. Tym razem wrzuciłam jedynie 2 dodatki, ale wystarczyły one, aby nadać potrawie ciekawy smak.

Co potrzebujemy:
  • pojedynczego fileta z kurczaka
  • kawałek sera blue
  • kawałek papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bułka tarta

Oczywiście ilość fileta dostosowujemy do swoich potrzeb u Nas takie wynalazki jem tylko ja z Mężem więc jeden w zupełności Nam wystarcza.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy i cienko rozbijamy uważając, żeby nie było dziur. Mięso posypujemy solą, a na środek kładziemy kawałki sera i papryki.
Mięso składamy na pół, a ja dla pewności, że nadzienie mi nie ucieknie, "spinam" mięso wykałaczkami.
Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron po kilka minut, aby panierka ładnie się zarumieniła, mięso dobrze usmażyło, a ser w środku delikatnie rozpłynął.

Smacznego !!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz