Ostatnio naszło nas z mężem w godzinach późnowieczornych na przekąszenie czegoś dobrego. Był tuńczyk, był por, był ser. W dosłownie 10 minut razem z myciem naczyń gotowa była ta pasta. Polecam, zwłaszcza wtedy kiedy nie mamy czasu, ale mamy ochotę na coś dobrego.
Co potrzebujemy:
- 250 gram tuńczyka z puszki w sosie własnym
- 100 gram startego sera żółtego
- ok 5 cm pora
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz cayene
Tuńczyka odsądzamy i przekładami do miski. Dodajemy starty ser żółty i pokrojonego w półplasterki pora. Mieszamy z majonezem i przecierem pomidorowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy schłodzone.
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz