19.02.2018

Pasta z tuńczyka z przecierem pomidorowym



Ostatnio naszło nas z mężem w godzinach późnowieczornych na przekąszenie czegoś dobrego. Był tuńczyk, był por, był ser. W dosłownie 10 minut razem z myciem naczyń gotowa była ta pasta. Polecam, zwłaszcza wtedy kiedy nie mamy czasu, ale mamy ochotę na coś dobrego.  

Co potrzebujemy:
  • 250 gram tuńczyka z puszki w sosie własnym
  • 100 gram startego sera żółtego
  • ok 5 cm pora
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz cayene
Tuńczyka odsądzamy i przekładami do miski. Dodajemy starty ser żółty i pokrojonego w półplasterki pora. Mieszamy z majonezem i przecierem pomidorowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy schłodzone. 

Smacznego !!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz