Lubię kotlety każdą ich formę. Zarówno te nadziewane jak i zwykłe. Tym razem zrobiłam nadzienie takie jak większość daje do kotletów drobiowych. Według mnie koperek idealnie pasuje również do wieprzowiny. Warto wypróbować :)
Co potrzebujemy:
- 2 rozbite kotlety schabowe
- 2 łyżeczki majonezu
- łyżka posiekanego koperku
- 2 plasterki sera żółtego
- sól
- pieprz
- jajko
- bułka tarta
Majonez mieszamy z koperkiem. Rozbite kotlety solimy. Na środku każdego kotleta kładziemy łyżeczkę majonezu z koperkiem i plasterek sera. Składamy na pół mocno ściskając boki mięsa. Panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku z pieprzem, a później w bułce tartej. Podczas panierowania dbamy, żeby farsz dobrze zamknął się wewnątrz mięsa. Smażymy na średnim ogniu, ulubionym tłuszczu, aż mięso będzie złociste.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz