W mojej kuchni sosy do krakersów i kanapek mają bardzo duże znaczenie. Uważam, że są doskonałą przekąską na wieczory z Mężem lub spotkania ze znajomymi. Nie są pracochłonne, ani bardzo drogie, za to znikają ze stołu bardzo szybko. Tym razem postawiłam na dip z dodatkiem pora, którego z Mężem uwielbiamy. Gorąco polecam wypróbować !!
Co potrzebujemy:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu typu greckiego
- 150 gram startego, twardego żółtego sera
- ok. 15 cm jasnej części pora
- pęczek cebuli dymki
- sól
- pieprz
Por kroimy w cienkie półplasterki, cebulę siekamy. Mieszamy z serem, jogurtem greckim, majonezem i doprawiamy do smaku. Jak każdy dip najlepiej smakuje schłodzony.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz