Prosty, szybki i zdecydowanie bardzo smaczny obiad. Nie wymaga doprawiania bo oliwki nadają mu specyficzny smak. Dobry pomysł na dzień, kiedy kompletnie nie mamy czasu, ani ochoty na spędzenie dłuższego czasu w kuchni.
Co potrzebujemy:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 gram wędzonego boczku
- kilkanaście oliwek
- 1 mała cebula
- kilka plastrów sera żółtego
- 1 jajko
Ciasto francuskie rozwijamy i na połowie układamy boczek, pokrojone oliwki i cebule. Wszystko przykrywamy serem żółtym. Ciasto składamy na pół i dokładnie sklejamy boki, żeby nadzienie podczas pieczenie nie wypłynęło. Gotowe ciasto delikatnie nacinamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20-25 minut.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz