23.11.2017

Ciasto francuskie z wędzonym boczkiem i oliwkami



Prosty, szybki i zdecydowanie bardzo smaczny obiad. Nie wymaga doprawiania bo oliwki nadają mu specyficzny smak. Dobry pomysł na dzień, kiedy kompletnie nie mamy czasu, ani ochoty na spędzenie dłuższego czasu w kuchni.

Co potrzebujemy:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 gram wędzonego boczku
  • kilkanaście oliwek
  • 1 mała cebula
  • kilka plastrów sera żółtego
  • 1 jajko
Ciasto francuskie rozwijamy i na połowie układamy boczek, pokrojone oliwki i cebule. Wszystko przykrywamy serem żółtym. Ciasto składamy na pół i dokładnie sklejamy boki, żeby nadzienie podczas pieczenie nie wypłynęło. Gotowe ciasto delikatnie nacinamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20-25 minut. 

Smacznego !!!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz