1.11.2017

Ciasto francuskie z nutellą



Deser w mig ! A jaka radość dzieci kiedy paprają się w ciepłym nadzieniu drożdżówek. Smaczne ciacha, niekoniecznie bardzo zdrowe, ale raz na jakiś czas słodkie grzeszki nie zaszkodzą. Zwłaszcza takie, które smakują obłędnie i nie wymagają od nas żadnego większego wysiłku. Dobry pomysł na zapowiedzianych pół godzinki wcześniej gości :)

Co potrzebujemy:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 łyżek nutelli
  • 1 jajko
Ciasto kroimy na 6 kwadratów. na środku każdego z nich układamy łyżeczkę nutelli. Składamy na pół i dokładnie zlepiamy boki, żeby nadzienie nie wypłynęło. Gotowe drożdżówki smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 20-25 minut. Oczywiście do środka możemy dodać inne składniki: orzechy, banany, rodzynki. U mnie niestety przejdzie sama czekolada.

Smacznego !!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz