Składniki:
- 1 duże opakowanie biszkoptów
- 500 ml śmietanki 30- 36%
- 3 galaretki, każda o innym smaku
- dowolne owoce
Dwie galaretki dokładnie rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Studzimy i odkładamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na 2 równe części. Każdą część dokładnie miksujemy z lekko tężejącą galaretką. Na dnie tortownicy o średnicy ok 24 cm, układamy część biszkoptów i wylewamy pierwszą masę. Układamy kolejną warstwę biszkoptów i zalewamy drugą masą. Na wierzch wykładamy dowolne owoce. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy a następnie schładzamy w lodówce aż zacznie lekko tężeć. Galaretkę wylewamy na owoce i schładzamy w lodówce aż dokładnie stężeje.
Smacznego:)
Pyszny jest taki deser:)
OdpowiedzUsuńbardzo go lubię :] tzn ten deser. smakowity!
OdpowiedzUsuń