27.04.2013

Prosty deser a'la ptasie mleczko



Składniki:
  • 1 duże opakowanie biszkoptów
  • 500 ml śmietanki 30- 36%
  • 3 galaretki, każda o innym smaku
  • dowolne owoce 

Dwie galaretki dokładnie rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Studzimy i odkładamy do lodówki.  Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na 2 równe części. Każdą część dokładnie miksujemy z lekko tężejącą galaretką.  Na dnie tortownicy o średnicy ok 24 cm, układamy część biszkoptów i wylewamy pierwszą masę. Układamy kolejną warstwę biszkoptów i zalewamy drugą masą.  Na wierzch wykładamy dowolne owoce. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy a następnie schładzamy w lodówce aż zacznie lekko tężeć. Galaretkę wylewamy na owoce i schładzamy w lodówce aż dokładnie stężeje. 

Smacznego:)



2 komentarze: