- 1 kurczak
- 200 gram chorizo
- 2 cebule
- ząbek cozsnku
- 80 gram suszonych pomidorów
- 1 puszka fasolki białej
- 1 cytryna
Posiekane w kostkę chorizo podsmażyć na patelni z drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory i odsączoną fasolkę. Do smaku doprawiamy solą. pieprzem i ostrą papryką.
Umytego kurczaka skrapiamy sokiem z połowy cytryny i nadziewamy środek wcześniej przygotowanym farszem. Jeżeli zostanie nam nadzienie ułóżmy je wokół mięsa. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniki w temperaturze 180 stopni przez 45 minut, a następnie bez przykrycia do momentu kiedy skórka ładnie się zarumieni.
Smacznego!
To musi smakować fantastycznie, jestem absolutnym fanem wszystkich przepisów z chorizo.
OdpowiedzUsuń