- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 200 gram szpinaku mrożonego (lub świeżego)
- 200 gram sera białego półtłustego (lub ricotty)
- 3 łyżki pokrojonych suszonych pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Rozmrożony szpinak odciskamy i podsmażamy na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy szpinak już odparuje dodajemy suszone pomidory i podsmażamy jeszcze przez 3 minuty. Następnie ściągamy szpinak z ognia i dodajemy ser biały i bardzo dokładnie wszystko mieszamy.
Zimne ciasto rozkładamy i dzielimy na ok. 12 kwadratów i na każdym z nim kładziemy farsz. Sklejamy w trójkąciki tak samo jak pierogi. Dla ozdoby można boki lekko przygnieść widelcem.
Polecam spróbować tych rożków z barszczem czerwonym :) palce lizać!
Smacznego !
wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ! Schrupałabym jednego :)
OdpowiedzUsuńJuż dawno takich nie robiłam, a są pyszne, ja dodaję ser typu Bałkańskiego(z lidla), jest bardzo delikatny:)
OdpowiedzUsuń