11.02.2018

Tortilla na zimno z sosem koperkowym- doskonała na Walentynkową kolację



Wyśmienita przekąska na Walentynkową kolację dla drugiej połówki. Celowo nie użyłam w sosie koperkowym czosnku, chociaż jeżeli Komuś nie przeszkadza można zetrzeć dwa ząbki. Danie jest na tyle proste, że każdy nawet początkujący kucharz spokojnie sobie z nim poradzi. 

Co potrzebujemy:
  • 2 placki tortilla
  • pół czerwonej papryki
  • 4 rzodkiewki
  • 100 gram serka śmietankowego
  • kilka oliwek
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • pieprz
Tortille smarujemy serkiem śmietankowym. Posypujemy drobno pokrojoną sałatą pekińską, rzodkiewką, papryką i oliwkami. Posypujemy sola i pieprzem. Tortille dokładnie zawijamy i odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny. Kroimy schłodzone.

Sos:
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • pęczek koperku
  • sól
  • 1/4 łyżeczki pieprz cayenne
Koperek siekamy, łączymy z majonezem, jogurtem, sola i pieprzem. Podajemy schłodzone. 

Smacznego !!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz