Wyśmienita przekąska na Walentynkową kolację dla drugiej połówki. Celowo nie użyłam w sosie koperkowym czosnku, chociaż jeżeli Komuś nie przeszkadza można zetrzeć dwa ząbki. Danie jest na tyle proste, że każdy nawet początkujący kucharz spokojnie sobie z nim poradzi.
Co potrzebujemy:
- 2 placki tortilla
pół czerwonej papryki- 4 rzodkiewki
- 100 gram serka śmietankowego
- kilka oliwek
- kilka listków kapusty pekińskiej
- pieprz
Tortille smarujemy serkiem śmietankowym. Posypujemy drobno pokrojoną sałatą pekińską, rzodkiewką, papryką i oliwkami. Posypujemy sola i pieprzem. Tortille dokładnie zawijamy i odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny. Kroimy schłodzone.
Sos:
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- pęczek koperku
- sól
- 1/4 łyżeczki pieprz cayenne
Koperek siekamy, łączymy z majonezem, jogurtem, sola i pieprzem. Podajemy schłodzone.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz