14.01.2018

Pasta z makreli i ogórków konserwowych


Pasta z makreli to fajna odmiana dla wędlin i serów na smaczne śniadanie. Bardzo lubię smak ryby połączony z ogórkami. Jedynym minusem tej pasty jest obieranie ryby. Ja całe szczęście mam w domu Męża, który z chęcią pomaga mi w tej czynności. Aaaa ! Ważne w tej paście jest to, żeby podawać ją schłodzoną !!

Co potrzebujemy:
  • 1 makrela wędzona (około 250 gram)
  • 3 ogórki konserwowe 
  • 100 gram żółtego sera
  • 4 jajka
  • szczypior lub zielona część cebuli dymki
  • sól
  • pieprz
Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy widelcem. Ogórki i szczypior kroimy w kostkę. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na drobnych oczkach tarki razem z serem żółtym. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego !!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz