Pasta z makreli to fajna odmiana dla wędlin i serów na smaczne śniadanie. Bardzo lubię smak ryby połączony z ogórkami. Jedynym minusem tej pasty jest obieranie ryby. Ja całe szczęście mam w domu Męża, który z chęcią pomaga mi w tej czynności. Aaaa ! Ważne w tej paście jest to, żeby podawać ją schłodzoną !!
Co potrzebujemy:
- 1 makrela wędzona (około 250 gram)
- 3 ogórki konserwowe
- 100 gram żółtego sera
- 4 jajka
- szczypior lub zielona część cebuli dymki
- sól
- pieprz
Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy widelcem. Ogórki i szczypior kroimy w kostkę. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na drobnych oczkach tarki razem z serem żółtym. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz