Co potrzebujemy
Ciasto na około 10 naleśników:
- 1 1/2 szklanki wody
- 1 1/2 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1/4 łyżeczki soli
Wszystkie składniki razem mieszamy na jednolitą, gładką masę. Naleśniki smażymy na patelni na oleju lub maśle. Mi z tej porcji wychodzi około 10 sztuk bo jak widać na zdjęciach preferuję grubsze placki, jeśli będziecie robić cieńsze automatycznie wyjdzie Wam więcej sztuk.
Nadzienie:
- 2 papryki
- 250 gram pieczarek
- 2 małe cukinie
- 1 cebula
- 1 kostka rosołowa
- ser żółty w kawałku
- pieprz
- sól
- łyżka suszonej
Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy z posiekaną cebulą dodając kostkę rosołową. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy cukinię, paprykę i podsmażamy do miękkości. Na koniec doprawiamy pieprzem, solą i dosypujemy bazylię. Farsz przekładamy na usmażone wcześniej naleśniki, posypujemy żółtym serem pokrojonym w słupki i zwijamy w rulon. Gotowe :)
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz