Składniki:
- 250 g sera ricotta
- 80 g cukru pudru
- 60 g gorzkiej czekolady startej lub drobno posiekanej
- 30 g posiekanych migdałów
- 1 jajko
- 120 truskawek
- płatki migdałów do posypania
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty o średnicy ok 22- 24 cm. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy łyżką ricottę, jajko, cukier, czekoladę i migdały. Pod koniec wrzucamy truskawki i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy do wyłożonej ciastem blaszki. Wierzch posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25- 30 minut, aż ciasto się zarumieni.
Smacznego:)
o,jakie pyszne smaki!
OdpowiedzUsuńWygląda na rozpływającą się w ustach, mmm...
OdpowiedzUsuń