6.01.2018

Sos do krakersów z serem żółtym i rzodkiewką


Lubię wszystkie sosy, pasty itp. Dzisiaj prezentuję prościuteńki i szybki przepis na sos do krakersów. Często robię go na wieczory przed telewizorem z Mężem. Jeżeli robię go do zjedzenia "na już" stosuję sam jogurt grecki, żeby obniżyć kaloryczność przekąski ;)

Co potrzebujemy:
  • 100 gram sera żółtego
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
Ser ścieramy na tarce. Szczypiorek kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos serwujemy mocno schłodzony.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz