- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok 270 gram)
- kilka łyżeczek czerwonego pesto
- ok 3 mięsiste pomidory
- 1 duża kulka mozzarelli
- suszony tymianek
- 1 rozkłócone jajko
- sól
- pieprz
Pomidory i mozzarellę kroimy na cienkie plasterki. Gotowe, rozwałkowane ciasto, dzielimy na 6 równych części. Brzegi delikatnie nacinamy i smarujemy jajkiem. Każdą część smarujemy pesto (pomijając brzegi). Na środku układamy na przemian 2 plasterki pomidora i 2 mozzarelli. Posypujemy wg uznania solą, pieprzem i tymiankiem. Pieczemy w temperaturze 200 st ok 15- 20 min, aż ciasto wyrośnie i zarumieni się. Podajemy gorące. Tartę możemy upiec również jako jeden duży prostokąt lub wykleić ciastem formę do tarty.
Smacznego:)
Smacznego:)
Super pomysł.Szybkie, proste,niezawodne.Idealna ciepła kolacja, Polecam!
OdpowiedzUsuń